Nå har du mulighet til å sitte i NTNU-styret!

Anders Lie Hagen og Matilde Brox Bordal er studentene som sitter i NTNU-styret i dag. Foto: Synne Mæle/Universitetsavisa

NTNU-styret er universitetets øverste organ og er sjefen til rektor. Her sitter 11 styremedlemmer, deriblant to studenter. Kan du være interessert?

Styret tar avgjørelser i saker av prinsipiell og overordnet karakter. Det er et strategisk organ som trekker de lange linjene og har ansvaret for at universitetet drives innenfor de rammer og retningslinjer som er gitt av Stortinget og Kunnskapsdepartementet. Les mer om styrearbeidet her.

Vervet er honorert. Du tilbys også en stilling i Studenttingets ledergruppe, slik at du tilsammen får en full stilling. Dersom du takker ja til sistnevnte, har du rett til permisjon fra studiene.

Alle studenter på NTNU kan stille til valg. Du må ha et studieforhold på NTNU når du stiller til valg. Norsk er offisielt arbeidsspråk ved NTNU og kandidater må derfor beherske norsk. Du vil få grundig opplæring før du tiltrer.

Vervet har en funksjonstid fra 1. august 2024 til 31. juli 2025. I denne perioden skjer det mange spennende prosesser på NTNU, blant annet ansettelse av ny ledelse og arbeid med NTNUs nye strategi.

Gruppebilde av styret januar 2024

Å sitte i styret til NTNU er en utrolig mulighet. Du får ta del i viktige avgjørelser som definerer NTNU nå og i fremtiden.

Foto: NTNU/Madeleine Skogstad


Hvordan stille til valg?

Du kan stille ved å fylle inn dette skjemaet, og det vil være mulig å stille til valg frem til 2. april.

Vil du høre mer om vervet? Onsdag 20. mars arrangeres en kandidatkveld på Lyche på Samfundet, der du kan møte andre potensielle kandidater, stille spørsmål til sittende studenter i NTNU-styret og møte personer fra Studenttingets Arbeidsutvalg som du vil jobbe tett med.

Det vil være et informasjonsmøte for kandidatene som har stilt onsdag 3. april kl. 17-18.

I uka før valget, torsdag 11. april kl. 20, arrangeres en debatt mellom kandidatene på Edgar på Studentersamfundet i Trondheim. Eventuelle kandidater fra Ålesund og Gjøvik får dekket reise til og opphold i Trondheim.

Studentvalget skjer i perioden 15. april – 18. april. Resultatene kunngjøres fredag 19. april.

Dersom du er interessert i vervet kan du ta kontakt med nåværende styremedlemmer for en uforpliuktene samtale om hva vervet innebærerda. De sitter også i Studenttingets valgstyre og kan hjelpe deg med det formelle med å stille til valg.

Lurer du på noe?
-
Kontakt de sittende styrerepresentantene
- Kontakt valgstyret


(Siden ble oppdatert 18.03.2024 kl. 09:00)

Forrige
Forrige

Dette er kandidatene til NTNU-styret 2024/2025

Neste
Neste

Sjekk mantall